С нами Бог!

 

 

В народе нашем, пожив на земле ангельским житием, стяжав терпение кроткое и воздержание твердое, в девстве, и чистоте, и целомудрии, свершил святыню Божию и сподоблен был божественной благодати: понеже от юности очистился чтобы церковью быть Святого Духа и преуготовил себя сосудом святым избранным, дабы вселился Бог в него, по апостолу, говорящему: «Братья, вы церкви Бога живого, как говорит Бог: Вселюся в них».

Въ языцѣ нашем, поживе на земли аггельскым житиемь, стяжа тръпѣние кротко и въздръжание твръдо, въ девьствѣ, и чистотѣ, и цѣломудрии, съвръши святыню Божию и сподобленъ бысть божественыа благодати: понеже от юности очистися церкви быти Святого Духа и преуготова себе съсуд святъ избранъ, да вселится Богъ в онь, по апостолу, глаголющу: «Братие, вы есте церкви Бога жива, якоже рече Богъ: Вселюся в ня».

📖 Житие преподобного и богоносного отца нашего, игумена Сергия Радонежского чудотворца.


Новоизбранный народ Русской земли восхвалил Владыку Христа с Отцом и Святым Духом. И к Богу приблизился святым крещением, и диавола отверг, и службы его поругал, и поплевал на бесов, и познал Бога истинного, Творца и Создателя всей твари. И поет по все дни жизни и на всякий час песнь чудную, хвалу архангельскую: Слава в вышних Богу, и на земле мир, в человеках благоволение!

Новоизбраннии людие Руския земля въсхвалиша Владыку Христа с Отцемъ и Святымъ Духомъ. И къ Богу приближившеся святымъ крещениемъ, и диавола отврьгшеся, и службы его поругашася, и поплеваша бѣсы, и познаша Бога истиннаго, творца и съдѣтеля всей твари. И поють по вся дни живота и на всякъ часъ пѣснь чудную, хвалу архангельскую: Слава въ вышнихъ Богу, и на земли миръ, въ человецѣхъ благоволение!

📖 Как крестился Владимир, и детей своих крестил, и всю землю Русскую.


Бог Христианский, что посетил и сотворил избавление народу Своему, что не дал до конца твари Своей идольским мраком одержимым быть и бесовским служением гибнуть. Но оправдал прежде племя Авраама скрижалями и законом, после же Сыном Своим все языки спас Евангелием и Крещением, вводя в обновление пакибытия, в жизнь вечную.
Да хвалим Его и прославляем хвалимого от ангелов безпрестанно, и поклонимся Ему, Ему же поклоняются херувимы и серафимы, что присматривает, заботясь о народе Своем, и не посредником, ни вестником, но Сам спас нас, не привидением пришел на землю, но истинно, пострадав за нас плотью и до гроба и с Собою воскресил нас.

Богъ Христианескъ, яко посѣти и сътвори избавление людемь Своимъ, яко не презрѣ до конца твари Своеа идольскыимъ мракомъ одержимѣ быти и бѣсовьскыимъ служеваниемь гыбнути. Нъ оправдѣ прежде племя Авраамле скрижальми и закономъ, послѣжде же Сыномъ Своимъ вся языкы спасе Евангелиемь и крещениемь, въводя á въ обновление пакыбытиа, въ жизнь вѣчьную.
Да хвалимъ его убо и прославляемь хвалимааго от ангелъ безпрѣстани, и поклонимся ему, емуже покланяются херувими и серафими, яко, призря, призрѣ на люди своа и не солъ, ни вѣстникъ, нъ Самъ спасе ны, не привидѣниемь пришедъ на землю, но истинно, пострадавъ за ны плотию и до гроба и съ собою въскрѣсив ны.

📖 Слово о законе и благодати


Слава Богу за все и за всяческие радения, за них же всегда прославляется Великое и Трисвятое Имя, вечно прославляемое! Слава Богу Вышнему, в Троице славимому, Который упование наше, свет и жизнь наша, в Него же мы веруем, ради Которого мы крестились, в Нем мы живем, и движемся, и существуем! Слава показавшему нам житие мужа святого и старца духовного! Господь славит славящих Его и благословляет благословляющих Его, всегда прославляет Своих угодников, славящих Его житием чистым, и богоугодным, и добродетельным.

Слава Богу о всемь и всячьскых ради, о нихже всегда прославляется великое и трисвятое имя, еже и присно прославляемо есть! Слава Богу вышнему, иже въ Троици славимому, еже есть упование наше, свѣт и живот нашь, въ негоже вѣруем, вън же крестихомся, о немже живемь, и движемся, и есмы! Слава показавшему нам житие мужа свята и старца духовна! Вѣсть бо Господь славити славящая его и благословяти благословящая его, еже и присно прославляет своя угодникы, славящая его житиемъ чистым, и богоугодным, и добродѣтелным.

📖 Житие преподобного и богоносного отца нашего, игумена Сергия Радонежского, чудотворца


Так возлюбил Бог мир, что отдал Сына Своего Единородного, дабы всякий верующий в Него, не погиб, но имел жизнь вечную.

Тако бо возлюби Бог мир, яко и Сына своего единороднаго дал есть, да всяк веруяи в онь не погибнет, но имать живот вечный.

📖 Благая Весть


Всякая душа простая свята, не имея лукавства в себе, ни лести в сердце. Таковой истинен пред Богом и человеком, и не может согрешить Богу, тем более и не хочет, потому что он сосуд Божий и жилище Святого Духа, которым освящается его душа, и тело, и ум, как говорит Господь: «Я и Отец к нему придем и обитель у него сотворим. Вселюсь, говорит, в них и буду ходить в них, и буду им Бог, и они будут Мне народ. Апостол же говорит: Братья, вы церкви Бога живого, и Дух Святой живет в вас.

Всяка душа проста свята есть, не имѣа лукавъства в себѣ, ни льсти въ серьдци. Таковый истиненъ есть Богу и человѣкомъ, сицевый не может съгрѣшити Богу, паче же и не хощет, яко съсуд Божи есть и Святому Духу жилище бываеть, от того бо освящается душа, и тѣло, и умъ, якоже рече Господь: «Азъ же и Отець к нему приидевѣ и обитель у него сътворим. Вселю бо ся, — рече, — в ня и похожду, и буду имъ Богъ, и тии будуть мнѣ людие». Апостолъ же рече: «Братие, вы есте церкви Бога жива, и Духъ Святый живет въ вас.

📖 О преподобном Спиридоне просвирнике и об Алимпии иконописце. Патерик Печерский.

 

 

Добавить комментарий